top of page

3 νέες προκηρύξεις για την Κάριτας Ελλάς

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για πρόγραμμα βοήθειας σε πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Ελλάδα

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ είναι αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, και αναγνωρισμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Η Κάριτας Ελλάς είναι μέλος της Κάριτας Ευρώπης (Caritas Europa) και της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis). Σκοπός του Σωματείου είναι, γενικώς, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην Κοινωνία.Η Κάριτας Ελλάς ακολουθεί τους στόχους και τη στρατηγική της Διεθνούς Κάριτας και της Κάριτας Ευρώπης, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας. Συμμετέχει σε συνεργασία με την Κάριτας Ευρώπης και τη Διεθνή Κάριτας στη μελέτη και την αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων που εμφανίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνή κλίμακα.Κατά τη διάρκεια αυτής της προσφυγικής κρίσης, η Κάριτας Ελλάς παρέχει άμεση βοήθεια στους πρόσφυγες μέσω της υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων. Ειδικότερα, η Κάριτας Ελλάς, σε συνεργασία με την Κάριτας Ελβετίας, σχεδιάζει την υλοποίηση ενός προγράμματος που αφορά στην παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες κατά τη διαδρομή τους από τη Λέσβο (πύλη εισόδου στην χώρα) έως και την Ειδομένη στα σύνορα με την FYROM. Πιο συγκεκριμένα, η παροχή βοήθειας θα αφορά στην παροχή καταλύματος σε ξενοδοχεία σε Λέσβο και Αθήνα νοικιασμένα εξ ολοκλήρου από την Κάριτας καθώς και στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε αυτά.

Θέσεις Εργασίας:

Για την υλοποίηση του ως άνω προγράμματος η Κάριτας Ελλάς προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 3 θέσεων εργασίας:

1. «Admin &Finance Manager». Ο υποψήφιος της θέσης Admin & Finance Manager θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση επαρκούς στήριξης της εφαρμογής του προγράμματος,, για τη λειτουργία της δομής στήριξης με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και για την προσαρμογή των επιχειρησιακών αναγκών.

Πρόσληψη: Άμεση πρόσληψη

Διάρκεια Συμβολαίου: 6 μήνες

Ωράριο εργασίας: Πλήρης απασχόληση

Τόπος: Αθήνα

Περιγραφή Καθηκόντων:

Διοίκηση/ Χρηματοοικονομικά

1. Επεξεργασία και έλεγχος του προϋπολογισμού του Project.

2. Πρόβλεψη ανταγωνιστικών και μεταβαλλόμενων μισθολογικών δομών στο σχεδιασμό του προϋπολογισμού.

3. Αξιολόγηση διοικητικών ικανοτήτων σε τοπικό επίπεδο.

4. Διασφάλιση της ολοκλήρωσης των διοικητικών καθηκόντων σε τοπικό επίπεδο.

5. Συνεργασία με τον γενικό συντονιστή για την επίλυση διοικητικών θεμάτων σχετικά με τα τοπικά γραφεία.

6. Διαχείριση ταμειακών ροών.

7. Συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό για την υλοποίηση του προγράμματος.

8. Εισαγωγή και παρακολούθηση εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.

9. Διαχείριση των προμηθειών για τις σχετικές αγορές.

10. Διατήρηση ενημερωμένης λίστας απογραφής για τις σχετικές αγορές.

11. Εξασφάλιση καλής χρήσης όλων των εργαλείων ( υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και όλων των άλλων συσκευών της Κάριτας).

12. Θέση σε εφαρμογή ενός συστήματος αρχειοθέτησης για το γραφείο της Κάριτας Ελλάς και τα τοπικά γραφεία που θα βασίζεται σε καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές.

13. Παροχή μίας σειράς τυποποιημένων εντύπων και διαδικασιών που χρησιμοποιούνται από όλο το προσωπικό και τυποποίηση διαδικασιών και εντύπων στα διάφορα γραφεία (εθνικά και τοπικά).

14. Παροχή υλικοτεχνικής και διοικητικής υποστήριξης για την οργάνωση επισκέψεων εκπροσώπων της Caritas, συμβούλων, χορηγών και δημοσιογράφων, σχετικά με το πρόγραμμα.

15. Οδηγίες και υποστήριξη διαδικασιών σχετικών με τη visa, για το διεθνές προσωπικό, τους συμβούλους και τους επισκέπτες.

16. Διαχείριση υπηρεσιών καλωσορίσματος επισκεπτών και συντονισμός βασικής υποστήριξης φιλοξενίας.Διαχείριση συμβολαίων μίσθωσης και συμφωνιών με ξενοδοχεία.

17. Εξασφάλιση, σε συνεργασία με τον τοπικό συντονιστή, της σωστής λειτουργίας και υποδομής των ξενοδοχείων.Δημιουργία και διατήρηση επαρκούς ασφαλιστικής κάλυψης για τα ξενοδοχεία.

Εκτελεστικές Αρμοδιότητες

α. Υποστήριξη του γενικού συντονιστή στο στρατηγικό σχεδιασμό, στην οργάνωση, στην υλοποίηση, στη διαχείριση και στην υποστήριξη υπηρεσιών και δομών του γραφείου.

β. Υποστήριξη του γενικού συντονιστή στην εξασφάλιση της ανάπτυξης , στην προετοιμασία και στην παρακολούθηση του σχεδίου εργασίας για τις διοικητικές δραστηριότητες του έργου.

γ. Υποστήριξη συντονισμού και ροής πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών γραφείων.

δ. Σχεδιασμός κατευθυντήριων γραμμών, εκθέσεις χρηματοδότησης και αλληλογραφία με τους εταίρους σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

ε. Υποστήριξη συντονισμού, επικοινωνίας και διαπραγματεύσεων σε σχέση με διοικητικά καθήκοντα, με όλες τις σχετικές κυβερνητικές αρχές, τις ΜΚΟ, τους ομολόγους του Δικτύου Κάριτας και τις δομές των Ηνωμένων Εθνών.

στ. Διασφάλιση τήρησης των ορίων στο συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο και προϋπολογισμό. Άσκηση δημοσιονομικού και διοικητικού ελέγχου, παροχή τακτικών οικονομικών ενημερώσεων για το γενικό συντονιστή και τους χορηγούς.

ζ. Υποστήριξη του γενικού συντονιστή σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια και με τη διαχείριση της ασφάλειας. ΛογοδοσίαΕθνικός Συντονιστής Προγράμματος Εκτάκτων ΑναγκώνΣυστάσειςΕπιθυμητές συστατικές επιστολές Απαραίτητα ΠροσόνταΠτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων / Οικονομικών. Κατανόηση των θεμελιωδών ανθρωπιστικών αρχών (πχ Κώδικας Δεοντολογίας Ερυθρού Σταυρού).Άριστα επικοινωνιακά προσόντα και ομαδικό πνεύμα.Ικανότητα εργασίας υπό πίεσηΆριστη γνώση αγγλικώνΆριστη γνώση χρήσης Η/Υ (word, excel, internet). Πρόσθετα Επιθυμητά ΠροσόνταΜεταπτυχιακό Δίπλωμα σε Οικονομικά ή Διοίκηση Επιχειρήσεων.Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και/ ή εθελοντική εμπειρία σε ΜΚΟ ή Ίδρυμα N. 2039/ 1939, θα θεωρηθεί επιπλέον πλεονέκτημα. Αίτηση ΠρόσληψηςΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση emergency.caritashellas@yahoo.gr ή να ταχυδρομήσουν με συστημένη επιστολή ή courier κλειστό φάκελο που θα περιέχει την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: Κάριτας Ελλάς, Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα εξετασθούν από την επιτροπή αξιολόγησης και θα κληθούν σε συνέντευξη όσοι υποψήφιοι κριθούν θετικά. Η επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει τους υποψήφιους σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και βάσει βιογραφικού και συνέντευξης.

Καταληκτική προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών είναι Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

2. «Υπεύθυνος προγράμματος βοήθειας προσφύγων

κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αθήνα»

Θέση Εργασίας

Για την υλοποίηση του ως άνω προγράμματος η Κάριτας Ελλάς προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσης «Υπεύθυνου προγράμματος βοήθειας προσφύγων κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αθήνα».

Πρόσληψη: Άμεση πρόσληψη Διάρκεια Συμβολαίου: 5 μήνες Ωράριο εργασίας: Πλήρης απασχόληση Τόπος: Αθήνα

Περιγραφή Καθηκόντων

  • Οργάνωση και Συντονισμός της υλοποίησης του Προγράμματος σε τοπικό επίπεδο, πάντα σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του Γενικού Συντονιστή και υπεύθυνου διαχείρισης και οικονομικών του Γραφείου της Κάριτας Ελλάς.

  • Ενημέρωση του Γενικού Συντονιστή και υπεύθυνου διαχείρισης και οικονομικών του Γραφείου της Κάριτας Ελλάς ως προς τυχόν προβλήματα ή αλλαγές που προκύπτουν και επηρεάζουν την υλοποίηση του προγράμματος.

  • Στενή συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς για τη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο.

  • Συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς για τη δημιουργία κατάλληλων μηχανισμών αναφοράς κι ανατροφοδότησης.

  • Συνεργασία με άλλους φορείς (τοπικές αρχές, άλλες ΜΚΟ) σε τοπικό επίπεδο, για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

  • Εκπροσώπηση της Κάριτας Ελλάς, στις τοπικές συναντήσεις συντονισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, επικοινωνώντας βασικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα.

  • Σε συνεργασία με το γραφείο της Κάριτας Ελλάς και των τοπικών Κάριτας αναζήτηση κατάλληλου προσωπικού για τις θέσεις δύο κοινωνικών λειτουργών και δύο διερμηνέων.

  • Καθοδήγηση του προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

  • Οργάνωση, συντονισμός και καθοδήγηση των εθελοντών της τοπικής Κάριτας καθώς και αναζήτηση νέων εθελοντών για τις επιμέρους δραστηριότητες.

  • Στενή συνεργασία με τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου και αναζήτηση και πρόταση λύσεων για την βέλτιστη λειτουργία του ξενοδοχείου.

  • Οργάνωση και συντονισμός όλων των δραστηριοτήτων του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία και με του επιτόπιους υπαλλήλους του προγράμματος και τους εθελοντές.

  • Βοήθεια στην οργάνωση επιτόπιων επισκέψεων και συνεργασία με εταίρους και δωρητές που εμπλέκονται στο Πρόγραμμα, όταν ζητηθεί από την Κάριτας Ελλάς.

  • Συνεχής αξιολόγηση της καταλληλότητας των δραστηριοτήτων, προσδιορίζοντας τις απαιτούμενες προσαρμογές.

  • Σύνταξη και αποστολή εβδομαδιαίων αναφορών στην Κάριτας Ελλάς οι οποίες θα περιγράφουν την κατάσταση και οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος ή τις ανάγκες των προσφύγων.

  • Οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα του/της ανατεθούν.

Λογοδοσία: Εθνικός Συντονιστής Προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών

Συστάσεις: Επιθυμητές συστατικές επιστολές

Απαραίτητα Προσόντα

  • Ικανότητες οργάνωσης και διοίκησης.

  • Βασικές γνώσεις οικονομικών.

  • Εμπειρία στην λειτουργία ξενοδοχείων.

  • Εμπειρία στην οργάνωση εθελοντών.

  • Κατανόηση των Θεμελιωδών Ανθρωπιστικών Αρχών (π.χ. Κώδικας Δεοντολογίας του Ερυθρού Σταυρού).

  • Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας.

  • Iκανός/ή να λειτουργεί υπό πίεση.

  • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

  • Βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πρόσθετα Επιθυμητά Προσόντα

  • Βασική γνώση αραβικής γλώσσας.

  • Προηγούμενη εργασιακή ή/και εθελοντική εμπειρία σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση ή Κοινωφελές Ίδρυμα Ν.2039/1939, θα θεωρηθεί σημαντικό επιπλέον προσόν.

  • Προηγούμενη εμπειρία στην οργάνωση ανθρωπιστικών δράσεων.

  • Κατανόηση της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Καθολικής Εκκλησίας.

Αίτηση Πρόσληψης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση emergency.caritashellas@yahoo.gr ή να ταχυδρομήσουν με συστημένη επιστολή ή courier κλειστό φάκελο που θα περιέχει την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: Κάριτας Ελλάς, Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα εξετασθούν από την επιτροπή αξιολόγησης και θα κληθούν σε συνέντευξη όσοι υποψήφιοι κριθούν θετικά. Η επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει τους υποψήφιους σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και βάσει βιογραφικού και συνέντευξης.

Καταληκτική προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών είναι Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

3. «Υπεύθυνου προγράμματος βοήθειας προσφύγων κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Λέσβο»

Για την υλοποίηση του ως άνω προγράμματος η Κάριτας Ελλάς προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσης .

Πρόσληψη: Άμεση πρόσληψη

Διάρκεια Συμβολαίου: 5 μήνες

Ωράριο εργασίας: Πλήρης απασχόληση

Τόπος: Λέσβος

Περιγραφή Καθηκόντων

  • Οργάνωση και Συντονισμός της υλοποίησης του Προγράμματος σε τοπικό επίπεδο, πάντα σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του Γενικού Συντονιστή και υπεύθυνου διαχείρισης και οικονομικών του Γραφείου της Κάριτας Ελλάς.

  • Ενημέρωση του Γενικού Συντονιστή και υπεύθυνου διαχείρισης και οικονομικών του Γραφείου της Κάριτας Ελλάς ως προς τυχόν προβλήματα ή αλλαγές που προκύπτουν και επηρεάζουν την υλοποίηση του προγράμματος.

  • Στενή συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς για τη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο.

  • Συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς για τη δημιουργία κατάλληλων μηχανισμών αναφοράς κι ανατροφοδότησης.

  • Συνεργασία με άλλους φορείς (τοπικές αρχές, άλλες ΜΚΟ) σε τοπικό επίπεδο, καθώς και με τον Τοπικό Συντονιστή Εκτάκτων Αναγκών, για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

  • Εκπροσώπηση της Κάριτας Ελλάς, μαζί με τον Τοπικό Συντονιστή Εκτάκτων Αναγκών, στις τοπικές συναντήσεις συντονισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, επικοινωνώντας βασικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα.

  • Σε συνεργασία με το γραφείο της Κάριτας Ελλάς και της τοπικής Κάριτας, αναζήτηση κατάλληλου προσωπικού για τις θέσεις δύο κοινωνικών λειτουργών και δύο διερμηνέων.

  • Καθοδήγηση του προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

  • Οργάνωση, συντονισμός και καθοδήγηση των εθελοντών της τοπικής Κάριτας καθώς και αναζήτηση νέων εθελοντών για τις επιμέρους δραστηριότητες.

  • Στενή συνεργασία με τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου και αναζήτηση και πρόταση λύσεων για τη βέλτιστη λειτουργία του ξενοδοχείου.

  • Οργάνωση και συντονισμός όλων των δραστηριοτήτων του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία και με του επιτόπιους υπαλλήλους του προγράμματος και τους εθελοντές.

  • Οργάνωση επιτόπιων επισκέψεων και συνεργασία με εταίρους και δωρητές που εμπλέκονται στο Πρόγραμμα, όταν ζητηθεί από την Κάριτας Ελλάς.

  • Συνεχής αξιολόγηση της καταλληλότητας των δραστηριοτήτων, προσδιορίζοντας τις απαιτούμενες προσαρμογές.

  • Σύνταξη και αποστολή εβδομαδιαίων αναφορών στην Κάριτας Ελλάς οι οποίες θα περιγράφουν την κατάσταση και οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος ή τις ανάγκες των προσφύγων.

  • Οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα του/της ανατεθούν.

Λογοδοσία: Εθνικός Συντονιστής Προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών

Συστάσεις: Επιθυμητές συστατικές επιστολές

Απαραίτητα Προσόντα

  • Ικανότητες οργάνωσης και διοίκησης.

  • Βασικές γνώσεις οικονομικών.

  • Εμπειρία στην λειτουργία ξενοδοχείων.

  • Εμπειρία στην οργάνωση εθελοντών.

  • Κατανόηση των Θεμελιωδών Ανθρωπιστικών Αρχών (π.χ. Κώδικας Δεοντολογίας του Ερυθρού Σταυρού).

  • Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας.

  • Iκανός/ή να λειτουργεί υπό πίεση.

  • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

  • Βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή.

  • Δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας.

Πρόσθετα Επιθυμητά Προσόντα

  • Βασική γνώση αραβικής γλώσσας.

  • Προηγούμενη εργασιακή ή/και εθελοντική εμπειρία σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση ή Κοινωφελές Ίδρυμα Ν.2039/1939, θα θεωρηθεί σημαντικό επιπλέον προσόν.

  • Προηγούμενη εμπειρία στην οργάνωση ανθρωπιστικών δράσεων.

  • Κατανόηση της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Καθολικής Εκκλησίας.

Επιπλέον πληροφορίες

Ο υπεύθυνος προγράμματος βοήθειας προσφύγων κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Λέσβο θα διαθέτει δωρεάν μεταφορικό μέσο καθώς και θα διαμένει δωρεάν εντός του ξενοδοχείου.

Αίτηση Πρόσληψης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση emergency.caritashellas@yahoo.gr ή να ταχυδρομήσουν με συστημένη επιστολή ή courier κλειστό φάκελο που θα περιέχει την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: Κάριτας Ελλάς, Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα εξετασθούν από την επιτροπή αξιολόγησης και θα κληθούν σε συνέντευξη όσοι υποψήφιοι κριθούν θετικά. Η επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει τους υποψήφιους σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και βάσει βιογραφικού και συνέντευξης.

Καταληκτική προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών είναι Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page