top of page

Εθελοντισμός για νέους! Το νέο πρόγραμμα της Κάριτας Ελλάς για...νέους...!


Γίνε ειδικός στον εθελοντισμό...

Στον εθελοντισμό, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη με ποσοστό 10%, ενώ o μέσος όρος είναι 34%.

Η έλλειψη ερεθισμάτων για τις αξίες και τους στόχους του εθελοντισμού καθώς και η έλλειψη γνώσης για ατομικά και ομαδικά οφέλη, σε συνδυασμό με την κουλτούρα του ατομικιστικού τρόπου ζωής και του υπερκαταναλωτιμού που επικράτησαν τις τελευταίες δεκαετίες, ενδεχομένως να είναι ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες για τα χαμηλά επίπεδα εθελοντικής προσφοράς στη χώρα μας. Σε αυτό προστίθεται η έλλειψη κρατικής νομοθεσίας για την προώθηση του εθελοντισμού. Αντιθέτως, σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης των νέων. Στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετοί που ευαισθητοποιούνται σποραδικά ή με την αφορμή ορισμένων συγκυριών. Ωστόσο, στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, έχουν αυξηθεί αρκετά οι εθελοντικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο και κατ’ επέκταση η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές.

Ως Κάριτας Ελλάς, σε συνεργασία με την Caritas Italiana, έχουμε το σκοπό να προσφέρουμε εκπαίδευση αρχικά, σε μια ομάδα εθελοντών των τοπικών Κάριτας στην Ελλάδα. Τα μέλη της ομάδας αυτής, στη συνέχεια θα κληθούν να γίνουν εμψυχωτές / εκπαιδευτές, της τοπικής τους νεολαίας σε εθελοντικές δράσεις.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page